CENTAR ZA OSPOSOBLJAVANJE I ISPITNI CENTAR

za stjecanje početnih kvalifikacija i periodičke izobrazbe vozača.

POČETNU KVALIFIKACIJU VOZAČA MORAJU IMATI:

OD OBVEZE STJECANJA POČETNE KVALIFIKACIJE IZUZETI SU:

PERIODIČKA IZOBRAZBA VOZAČA:

Kliknite i upišite edukaciju

KOD 95 je oznaka koja se upisuje u vozačku dozvolu na stražnjoj strani te se obnavlja svakih 5 godina periodičkom izobrazbom vozača. Nove vozačke dozvole na svojoj stražnjoj strani imaju rubriku 12. predviđenu za upisivanje raznih ograničenja koje vozač može imati.

Najčešće su to ograničenja za npr. mlade vozače, upravljanje vozilom uz obavezno nošenje naočala, zamjena inozemne vozačke dozvole itd. Radi lakšeg zapisa ograničenja u vozačku dozvolu, ograničenja se upisuju tzv. kodovima, gdje svaki kod predstavlja određeno ograničenje. Za profesionalne vozače vrlo je važan KOD 95 koji im omogućuje obavljanje prijevoza tereta, odnosno prijevoza putnika u zemljama Europske unije. KOD 95 može se steći periodičkom izobrazbom vozača ili početnim kvalifikacija.  Više informacija vezanih uz „KOD 95“ dostupne su na internetskim stranicama Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture RH na sljedećoj poveznici poveznica.

Učilište INVICTUS pruža Vam se mogućnost kompletnog programa stjecanja potrebnih kvalifikacija za upravljanje teretnim vozilima ili autobusima. Dokazom stečene kvalifikacije za vozača, u skladu sa Zakonom o prijevozu u cestovnom prometu, smatra se vozačka dozvola u kojoj je upisan kod Europske unije – „Kod 95“. Policijska uprava nadležna za izdavanje vozačke dozvole na temelju Svjedodžbe o stečenim početnim kvalifikacijama ili na temelju Potvrde o periodičkoj izobrazbi vozača izdaje novu vozačku dozvolu sa upisanim kodom Europske unije – „Kod 95“.

Dokumentacija za upis periodičke izobrazbe vozača:

Predavanje traje 35 nastavnih sati. KOD 95 se mora obnavljati svakih 5 godina.

.

Započnite edukaciju odmah

Što naši polaznici kažu o edukaciji?

.

Fantastična edukacija i još bolji predavači, zahvaljujući kojima sam brzo nakon završene edukacije pronašao posao u novoj struci. Sve pohvale za ovu školu.

– Mirko Horvat –

.

Upisala sam edukaciju na učilištu Invictus i očekivala kako će mi predavači pomoći u pokretanju karijere. Na kraju edukacije mogu samo reći kako su moja očekivanja nadmašena i kako je ova edukacija nešto najbolje što sam uradila u svojem životu. Sada imam posao i uživam u svojoj svakodnevici.

– Nikolina Kovač –

.

Nakon što sam dobio otkaz na starom poslu, odlučio sam upisati edukaciju u školi Invictus. Završetkom školovanja dobio sam papire i znanje zahvaljujući kojima sam vrlo brzo dobio super posao. Sve preporuke za ovo učilište – predavači su sjajni.

– Ivan Skoko –

Upišite edukaciju i pokrenite svoju karijeru

    Završen stupanj obrazovanja
    osnovna školasrednja školadjelomično završena srednja škola

    Slažem se, da se moji podaci obrađuju u skladu s pravilnikom o obradi podataka te da budu korišteni isključivo u svrhu dogovaranja edukacije